Σχετικά με εμένα

Φωτογραφία Ηλίας Καλύβας.

Καλώς ήλθες,

Η επαγγελματική μου πορεία υπήρξε ένα πεδίο συνεχής αναζήτησης και εξέλιξης. Τα εργασιακά μου βήματα ξεκίνησαν και αναπτύχθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία, όπου υπηρέτησα για 21 περίπου χρόνια. 

Αρχικά, σε χαμηλής ευθύνης θέσεις και στη συνέχεια με την ανάληψη σημαντικών ρόλων. Τα πεδία των καθηκόντων μου διέτρεχαν διαφορετικούς τομείς. Από τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και την οικονομική διαχείριση μέχρι τον συντονισμό εκδηλώσεων και τη διαχείριση ιστορικού αρχείου. Ξεχωριστή η εμπειρία ως επιτελής γραφείου διοίκησης.

Επίσης, στη διάρκεια των καθηκόντων μου έλαβα τιμητικές διακρίσεις και εύφημες μνείες για τις υπηρεσίες μου. 

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησα είναι τα πολύτιμα εφόδια μου!

Ακολούθως, το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στο ταξίδι μου είναι η εξερεύνηση των αμέτρητων δυνατοτήτων του ανθρώπου.

Η τάση μου να παρατηρώ αλλά και η διάθεση μου για μάθηση με οδήγησαν στο mentoring. Ήταν απλά για εμένα η φυσική μου εξέλιξη.

Επιπλέον, στο σύντομο διάστημα της δραστηριοποίησής μου, ως πιστοποιημένος μέντορας, από τη διεθνή πλατφόρμα The Mentoring Club, έχω πραγματοποιήσει πάνω από 200 ώρες συνεδριών mentoring σε στελέχη εταιρειών, με αποτυπωμένες αξιολογήσεις. 

Με την επιθυμία μου να συμβάλλω θετικά σε κάθε άνθρωπο που έχει στόχους και επιδιώκει να χαράξει τη δική του πορεία δημιούργησα ένα καινοτόμο πρόγραμμα Learning and Development (εκπαίδευσης και ανάπτυξης). 

Το Active Mind εστιάζει στην αυτεπίγνωση, στη στοχοθέτηση και στην πραγματοποίηση.

Οι σπουδές μου,

Κατέχω πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το πρώτο μεταπτυχιακό μου είναι στην Ιστορία της Τέχνης, από τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Επιπρόσθετα, διαθέτω MBA στις Διεθνείς Επιχειρήσεις από το University of East London.

Ακόμη, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου εκπονώ τη διδακτορική διατριβή. Το ερευνητικό θέμα είναι στο πεδίο της πολιτικής φιλοσοφίας του Μεσοπολέμου. Έχω παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και μαθημάτων σε πεδία της φιλοσοφίας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και δημιουργίας βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συγγραφή,

Κυρίως, θέματα σχετικά με την Ιστορία, τη Φιλοσοφία, την Εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη με απασχολούν συγγραφικά στα άρθρα που δημοσιεύω. Έχω συγγράψει βιβλίο με συνδυαστικό θέμα στρατιωτικής και οικονομικής ιστορίας, το οποίο διατίθεται από το Πολεμικό Μουσείο.

Mentoring philosophy.

Σκέφτομαι, άρα υπάρχω
Ρενέ Ντεκάρτ

Όταν οι ιδέες αποτυγχάνουν, οι λέξεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες
Βόλφγκανγκ Γκαίτε


“Σοφία και εξυπνάδα είναι οι συμβολισμοί της κουκουβάγιας…”

Η επιλογή της στο λογότυπο της εταιρείας και της ιστοσελίδας έγινε για τη σύνδεσή της με την παρατήρηση, την αλλαγή και τη μετάβαση.
Γλαύκα κατά το σωστό. Καθώς ένα από τα προσωνύμια της θεάς Αθηνάς ήταν και «γλαυκώπις», λόγω των σπινθηροβόλων γαλάζιων ματιών της.
Όμως, ο συμβολισμός της “σοφίας” αφορά τη μετουσίωση της απλής γνώσης σε βίωμα, πνευματικότητα και στάση ζωής —

Τί με χαρακτηρίζει;

Το πάθος για γνώση, τον ενδιαφέρον για εξέλιξη
και η εξερεύνηση νέων οριζόντων —

Τί με εμπνέει;

Η πρόκληση της δημιουργίας, η δυνατότητα
να προσφέρω και να μεταφέρω τις γνώσεις μου,
για αλλαγή και εξέλιξη —

Mentoring Microlearning Αναστοχασμός Αξίες Αρχές Δια βίου μάθηση Εκπαίδευση Επιτυχία Ηλίας Καλύβας Καριέρα Μεντορεία Μεταγνώση ενεργητικήακρόαση